Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Jatkuvan oppimisen tukien ja etuuksien selvitys
Julkaistu

17.03.2023

ISBN

978-952-263-947-9

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-263-947-9

Asiasanat ja teemat

koulutus, aikuiskoulutus, sosiaaliturva, selvitys

Sivumäärä

61

Info

Selvityksessä esitetään tilastollisia tarkasteluita ammattitutkintostipendin, koulutusvähennyksen ja koulutuskorvauksen, ja aikuiskoulutustuen käytöstä ja vaikutuksista.

Ammattitutkintostipendin osalta arvioidaan, että noin viidennes tukeen oikeutetuista ei hae etuutta. Alikäyttö on yleisempää erityisesti nuorten keskuudessa. Stipendin vaikuttavuuden arviointi on tilastollisesti haastavaa johtuen stipendin pienuudesta ja kohdejoukon laajuudesta.

Koulutusvähennyksen ja koulutuskorvauksen osalta aikasarjoihin perustuva tarkastelu antaa viitteitä siitä, että tuet kohdistuvat pitkälti koulutukseen, joka olisi järjestetty myös ilman tukea.

Aikuiskoulutustuen osalta selvityksessä tarkastellaan tukea osana työmarkkinoita ja koulutusjärjestelmää. Selvityksessä hyödynnetään vuoden 2010 uudistusta sen arvioimiseksi, kuinka paljon aikuiskoulutustuen käyttö lisää uusien opintojen aloittamista. Tulosten perusteella aikuiskoulutustuki voi merkittävissä kohdistua sellaisiin opintoihin, jotka olisi aloitettu ilman tukeakin.

Hinta

22,00 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)gov.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy