Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Puun käyttö julkisessa rakentamisessa : Hankintaopas
Julkaistu

28.10.2022

ISBN

978-952-361-195-5

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-361-195-5

Asiasanat ja teemat

puurakentaminen, hiilineutraalius, hiilijalanjälki, hankinta, hankintamenettely, puunkäytönlisääminen, julkiset hankinnat, julkinen rakennuttaja

Sivumäärä

66

Info

Rakentaminen ja rakennettu ympäristö on merkittävä resurssien kuluttaja. Rakentamiseen käytetään vuosittain noin puolet maailman raaka-aineista. Samalla rakennettu ympäristö tuottaa noin kolmanneksen globaaleista kasvihuonekaasupäästöistä.

Julkisten rakennushankkeiden kautta rakennuttajatahot voivat olla merkittävässä roolissa edistämässä uusien kestävämpien rakentamisen ratkaisujen markkinoille pääsyä.

Julkiset rakennuttajat näyttävät suuntaa koko rakennusalalle.

Panostukset julkiseen puurakentamiseen lisäävät puun käyttöä myös yksityisellä sektorilla, kun puurakentamisen osaaminen vahvistuu ja kasvavat rakennusvolyymit painavat myös kustannustasoa alaspäin. Valitsemalla puurakentamisen julkiset toimijat voivat myös kohdentaa yhteisiä varoja yhteiskunnallisten tavoitteiden toteuttamiseen: vähentää ilmastopäästöjä sitomalla hiilidioksidia rakennuskantaan sekä tukea kotimaan taloutta hyödyntämällä kotimaista materiaalia ja paikallista osaamista.

Puurakentamisen hankintaopas on työstetty yhteistyössä eri puualanosaajien kanssa. Työssä on kuultu asiantuntijoita aina puutuoteteollisuudesta suunnittelijoihin, rakennusliikkeiden edustajista kuntapäättäjiin, ja näin on pyritty luomaan kaikkia rakentamisen osapuolia tasapuolisesti palveleva kokonaisuus.

Hinta

35,20 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)gov.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy