Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Lääkärihelikopteritoiminnan vaikuttavuus ja kustannustehokkuuden kehittäminen
Julkaistu

14.10.2022

ISBN

978-952-383-137-7

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-383-137-7

Asiasanat ja teemat

tutkimus, tutkimustoiminta, helikopterit, ensihoito, vaikuttavuus

Sivumäärä

350

Info

Selvityksen tavoitteena oli arvioida lääkärihelikopteritoiminnan vaikuttavuutta ja tunnistaa menetelmiä sen kehittämiseksi.

Lääkärihelikopteritoiminta on perustunut alueellisiin tarpeisiin ja ohjaukseen eikä ole muodostanut valtakunnallisesti yhtenäistä kokonaisuutta. Kun suunniteltu kahdeksan lääkärihelikopterien tukikohdan verkosto on toiminnassa, kattaa palvelu 90 % väestöstä 30 minuutissa. Silloin toiminta on suunniteltava ja toteutettava yli hallinnollisten rajojen.

Laadukkaan elinvuoden hinta asettuu yhteiskunnan maksuhalukkuuden raameihin. Kustannusvaikuttavuutta voidaan merkittävästi parantaa sisällyttämällä uusia potilasryhmiä palvelun piiriin. Lentotoiminnan kehittämisellä voidaan parantaa palvelun saatavuuden yhdenvertaisuutta, samalla kuitenkin hieman kustannusvaikuttavuutta heikentäen.

Tutkimuksen perusteella lääkärihelikoptereiden käyttöä ohjaamaan on perustettava valtakunnallinen koordinaatiokeskus. Toiminnan on muodostettava valtakunnallisesti yhtenäinen osa ensihoitojärjestelmää. Lisäksi on luotava muuttuvat palvelutarpeet ja kansallisen yhteistyön huomioiva lääkärihelikopteritoiminnan strategia. Neljänneksi akuuttihoitoketjujen tiedolla johtaminen on saatettava konkreettiseksi toiminnaksi.

Hinta

99,00 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)gov.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy