Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Kliinisen hoitotyön erikoisalat : Ehdotukset kliinisesti erikoistuneen sairaanhoitajan osaamisen kehittämiseksi
Julkaistu

21.12.2021

ISBN

978-952-00-8428-8

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-00-8428-8

Asiasanat ja teemat

hoitotyö, sairaanhoitajat, osaaminen, erikoisala

Sivumäärä

130

Info

Terveydenhuollon ammattihenkilöiden neuvottelukunnan hoitotyön jaosto tekee tässä raportissa ehdotukset (1) kliinisen hoitotyön erikoisaloista ja niiden osaamiskuvauksista, (2) erikoisosaamisen kehittämisestä ja varmistamisesta, (3) erikoisosaamisen hyödyntämisestä työelämässä sekä (4) erikoisosaamistarpeiden ennakoinnista ja osaamisen kehittymisen seurannasta. Raportissa arvioidaan myös erikoisosaamisen kehittämisen kustannuksia.

Ehdotus kliinisen hoitotyön erikoisalojen kokonaisuudesta kattaa 17 erikoisalaa. Erikoisaloilla on kuusi yhteistä ydinkompetenssia, jotka antavat geneerisen orientaation työskentelyyn kaikilla kliinisen hoitotyön erikoisaloilla.

Sote-uudistuksen tavoitteet edellyttävät kliinisen hoitotyön erikoisosaamisen kehittämistä osana moniammatillisten tiimien toimintaa. Ehdotusten tarkoituksena on tukea sote-palvelujärjestelmän ja korkeakoulujen yhteistyötä väestön palvelutarpeeseen ja sote-uudistuksen tavoitteisiin vastaamisessa kehittämällä kliinisen hoitotyön erikoisosaamista osaamisen johtamisen ja ammatillisen osaamisen jatkuvan kehittämisen periaatteiden mukaisesti.

Korkeakoulujen erikoistumiskoulutustarjonta ei kata kaikkea työelämässä tarvittavaa kliinisen hoitotyön erikoisosaamista. Hoitotyön jaosto ehdottaa, että myös moniammatillisissa sosiaali- ja terveysalan erikoistumiskoulutuksissa tulisi varmistaa kliinisen hoitotyön erikoisosaamisen syventäminen.

Hinta

42,90 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)gov.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy