Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Tekoäly 4.0 -ohjelma : Ensimmäinen väliraportti käynnistysvaiheesta toteutusvaiheeseen
Julkaistu

26.04.2021

ISBN

978-952-327-643-7

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-327-643-7

Asiasanat ja teemat

yritykset, tekoäly, digitalisaatio, teollisuus, elinkeinot, valmistava teollisuus, vihreä siirtymä, kaksoiskäänne, neljäs teollinen vallankumous, industrie 4.0

Sivumäärä

79

Info

Elinkeinoministeri Mika Lintilä asetti 13.11.2020 Jussi Herlinin johtaman ohjausryhmän valmistelemaan toimenpideohjelmaa Suomelle tekoälyn käyttöönoton vauhdittamiseksi ja edistämään ns. neljättä teollista vallankumousta, jollaisena digitalisaatio tuotantoa ja palveluja mullistavana voimana nähdään. Ohjelma sai asettamisen yhteydessä nimekseen Tekoäly 4.0.

Ohjelma toteuttaa omalta osaltaan Covid-19 -kriisin jälkeisen vihreän ja digitaalisen toipumisen strategiaa. Se vastaa Suomen erityisiin digitalisaatiohaasteisiin, joita ovat digi-investointien verraten matala taso, pk-yritysten arvonluonnin uudistumisen hitaus ja viiveet strategisissa satsauksissa neljännen teollisen vallankumouksen edistämiseen Suomessa.

Raportti on ohjelman 1. väliraportti. Siinä kuvataan neljännen teollisen vallankumouksen ja siihen liittyvän edistyksellisen digitalisaation nykytilaa ja kehitysnäkymiä Suomessa ja maailmalla analysoimalla yritysten digitalisaatiota koskevia kysely- ja tilastotietoja sekä erityisesti EU-komission digitalisaatiopolitiikan kehystä.

Raportissa tehdään lisäksi ehdotus kokonaisvaltaisesta tavoitetilasta, johon Suomessa tulisi pyrkiä neljättä teollista vallankumousta edistävän digitalisaation kehittämisessä ja hyödyntämisessä yritysten, tutkimus- ja koulutuslaitosten ja julkisten organisaatioiden yhteistyönä. OKR-menetelmällä esitetään tavoitetilaan johtavat kehittymistavoitteet, alustavat avaintulokset sekä suunnitelma niitä tarkentaviksi ja toimeenpaneviksi alatyöryhmiksi.

Hinta

35,20 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)gov.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy