Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Kasvuyritysten rahoitus Suomessa – InvestEU- ohjelman hyödyntäminen ja mahdollisuudet
Julkaistu

25.03.2021

ISBN

978-952-383-178-0

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-383-178-0

Asiasanat ja teemat

tutkimus, tutkimustoiminta, rahoitusvälineet, yritykset, kestävä kehitys, EU-ohjelmat, tutkimus, tutkimustoiminta

Sivumäärä

211

Info

InvestEU-ohjelma kokoaa yhden ohjelman alle v.2014–20 toteutetun Euroopan strategisten investointien rahaston (ESIR) sekä 13 EU:n rahoitusinstrumenttia. Ohjelman tavoitteena on käynnistää 400 mrd. euron arvosta investointeja v.2021–27 lainojen, lainatakausten ja pääomasijoitusten avulla. Tämän selvityksen tavoitteena on kartoittaa markkinapuutteita yritysten rahoituksessa ja tunnistaa mahdollisuuksia ohjelman hyödyntämiseen sekä kasvuyritysten rahoituksessa että kansallisen yritystukijärjestelmän kehittämisessä.

InvestEU avaa uudenlaisia mahdollisuuksia ja sen myötä EU-rahoituksen painotus tulee olemaan vahvemmin yhteiskunnallisissa tavoitteissa kuten ympäristöllisessä ja sosiaalisessa kestävyydessä. InvestEU pyrkii myös selkeyttämään ja yhtenäistämään rahoituksen ehtoja sekä helpottamaan rahoituksen yhdistelyä muuhun rahoitukseen. Tämä voi merkittävästi parantaa rahoituksen houkuttelevuutta, sillä EU-instrumentit on koettu hallinnollisesti raskaiksi.

InvestEU-ohjelman soveltuvuus suomalaisten kasvuyritysten tarpeisiin on hyvä, ja sen avulla voidaan vauhdittaa investointeja ja tehostaa markkinaehtoisen rahoituksen hyödyntämistä. Mahdollisuuksien tehokas hyödyntäminen vaatii aktiivisuutta sekä julkisilta että yksityisiltä toimijoilta ja erityisesti neuvonnan ja kyvykkyyksien vahvistamista, jotta sekä rahoituksen välittäjät että loppukäyttäjät tunnistavat mahdollisuudet paremmin.

Hinta

49,00 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)vnk.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy