Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
ICT-alan ilmasto- ja ympäristöstrategia
Julkaistu

09.03.2021

ISBN

978-952-243-587-3

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-243-587-3

Asiasanat ja teemat

ilmastostrategia, palvelinkeskukset, tietotekniikka, ympäristökysymykset, ilmastovaikutukset, tieto- ja viestintätekniikka-ala, ympäristövaikutukset, viestintäverkot

Sivumäärä

29

Info

Liikenne- ja viestintäministeriössä asetettiin marraskuussa 2019 työryhmä tieto- ja viestintäteknologia-alan (ICT-ala) ilmasto- ja ympäristöstrategian laatimiseksi. Työryhmän tehtävänä oli muodostaa yhteinen näkemys ICT-alan ilmasto- ja ympäristövaikutuksista Suomessa sekä suositella keinoja vaikutusten hallitsemiseksi. Työryhmä julkaisi ICT-alan ilmasto- ja ympäristövaikutuksista laajan tilannekuvan antavan väliraportin kesäkuussa 2020 ja toimenpidesuosituksia sisältävän loppuraportin marraskuussa 2020. Laajan näkemyksen varmistamiseksi loppuraportti asetettiin lausuntokierrokselle ennen strategian viimeistelyä.

Kansallisen ICT-alan ilmasto- ja ympäristöstrategian tarkoituksena on edistää ekologisesti kestävää digitalisaatiota ja tukea ilmasto- ja ympäristötavoitteiden saavuttamista. Strategiassa esitetään toimenpide-ehdotuksia ICT-infrastruktuurin ja datatalouden ilmasto- ja ympäristöystävällisyyteen, kestäviin materiaalivirtoihin ja kiertotalouteen, tietopohjan laajentamiseen ja mittaamisen kehittämiseen, kuluttajien tietoisuuden ja osaamisen lisäämiseen sekä nousevien teknologioiden hyödyntämiseen ja haasteisiin vastaamiseen liittyen.

Hinta

19,80 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)gov.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy