Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Yhteenveto toimialojen vähähiilitiekartoista
Julkaistu

22.10.2020

ISBN

978-952-327-525-6

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-327-525-6

Asiasanat ja teemat

energia, toimialat, tiekartat, vähähiilisyys, kasvihuonekaasut, tiekartta, kasvihuonekaasupäästöt

Sivumäärä

136

Info

Pääministeri Antti Rinteen ja pääministeri Sanna Marinin hallitusten ohjelmissa linjattiin, että yhteistyössä alan toimijoiden kanssa laaditaan toimialakohtaiset tiekartat vähähiilisyyteen. Tiekarttojen avulla haluttiin saada tarkempi käsitys hiilineutraaliin Suomeen siirtymiseksi tarvittavien toimenpiteiden mittakaavasta, kustannuksista ja edellytyksistä.

Oman tiekarttansa valmisteli yhteensä 13 toimialaa. Toimialojen tukena työ- ja elinkeinoministeriö koordinoi kokonaisuutta, tarjosi ohjeistusta sekä järjesti säännöllisesti erilaisia keskustelutilaisuuksia ja seminaareja.

Tiekartat osoittavat, että hallituksen tavoite hiilineutraalista Suomesta 2035 on teollisuuden ja muiden toimialojen osalta saavutettavissa olemassa olevilla tai näköpiirissä olevilla teknologioilla. Tiekarttojen toteutuminen edellyttää kuitenkin, että investointiympäristö on suotuisa ja useat reunaehdot toteutuvat.

Tiekarttatyön tuloksia hyödynnetään hallituksen ilmasto- ja energiapolitiikan valmistelussa, TKI-panosten suuntaamisessa ja kestävän elvytyksen valmistelussa. Useat toimialat suunnittelevat tai valmistelevat tiekarttatyölle jatkoaskeleita, joihin kuuluvat erilaiset syventävät tarkastelut ja keinot tulosten jalkauttamiseksi.

Työ- ja elinkeinoministeriön yhteyshenkilö: Juhani Tirkkonen, p. 029 506 2140

Hinta

42,90 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)gov.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy