Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Maahanmuuttajien koulutus- ja työllistymispolut Ruotsissa : Kolmen toimenpiteen kartoitus
Julkaistu

10.09.2020

ISBN

978-952-287-920-2

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-287-920-2

Asiasanat ja teemat

maahanmuutto, kotoutuminen, kotouttamispolitiikka, työllistyminen, Tutkimus, Tutkimustoiminta

Sivumäärä

32

Info

Maahanmuuttajien koulutus- ja työllistymispolut Ruotsissa – raportti käsittelee kolmea toimenpidettä, joilla on pyritty parantamaan maahanmuuttajille tarjottavia koulutus- ja työllistymispalveluita. Aineisto kerättiin osana Maahanmuuttajien koulutus- ja työllistymispolut (MAKO) -hanketta ja se julkaistaan erillisenä osaraporttina. Tässä esiteltäviä esimerkkejä käsitellään myös itse hankkeen loppuraportin osana. Ruotsista kerätyn aineiston rooli hankkeessa oli tuottaa aineistoa tutkimuskysymyksiin, jotka käsittelivät 1. koulutus- ja työllistymispolkujen pullonkauloja; 2. eri toimijoiden välisen yhteistyön järjestämistä, 3. kotoutumiskoulutuksen ja muiden työhallinnon palveluiden yhteensovittamista, sekä 4. palvelupolkujen kehittämis- ja systematisointitarpeita. Käsiteltäviä ohjelmia ovat Etableringsprogrammet, joka raportissa on käännetty termillä asettautumisohjelma, Snabbspår eli pikareitti sekä vireillä oleva uudistus Etableringsjobb, jossa valtio tukisi suoraan henkilölle maksettavalla palkkatuella näiden työllistämistä. Toimenpiteissä yhteistyössä toimivat esimerkiksi Ruotsin työvoimapalvelut, sosiaaliturvalaitos, kunnat, työmarkkinaosapuolet ja työnantajat. Toimenpiteet ovat olleet osin onnistuneita, mutta kehitettävää on löydetty edelleen esimerkiksi tiedonkulun vahvistamisen ja kielikoulutuksen järjestämisen kysymyksissä.

Hinta

18,00 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)vnk.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy