Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Starttiraha ja rekrytointiosaaminen yrittäjyyden ja yritystoiminnan tukena
Julkaistu

12.06.2020

ISBN

978-952-327-550-8

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-327-550-8

Asiasanat ja teemat

rekrytointiosaaminen, elinkeinot, yritykset, starttiraha, rekrytointi, TE-palvelut, yrittäjät, pienyritykset

Sivumäärä

126

Info

Raportissa tarkastellaan starttirahan toimivuutta osana aloittavan yrittäjän palveluita vuosina 2011-2018. Lisäksi kartoitetaan yritysten rekrytointiosaamisen ja osaamistarpeiden tunnistamisen nykytilaa.

Starttirahalla koetaan olevan myönteinen merkitys yrittäjäksi ryhtymiselle ja yritystoiminnan aloittamiselle. Tyytyväisyys hakemus- ja maksatusprosesseihin on kasvanut, mutta starttirahan myöntämiseen liittyvien tulkintojen yhtenäistämistä kaivataan.

Merkittävimmät muutokset starttirahassa liittyvät siirtymien lisääntymiseen työmarkkinoilla. Palkkatyöhön siirtyminen on yleistynyt myös yritystoiminnan lopettamisen syynä. Palvelukokonaisuudessa onkin tarve työn murroksen myötä huomioida yrittäjyyden ja palkkatyön yhdisteleminen sekä sivutoiminen yrittäjyys entistä paremmin.

Yritysten rekrytointiosaamisesta ja työnantajakuvasta on tullut yhä tärkeämpiä kasvun ja kilpailukyvyn tekijöitä. Yritykset hankkivat osaamista yhä enemmän verkostoitumalla ja alihankintaverkostoja hyödyntämällä. Rekrytoinnin digitalisoituminen on ollut nopeaa ja digitaalisten kanavien ja työkalujen merkitys on edelleen kasvussa.

Hinta

36,00 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)vnk.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy