Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Pk-toimialabarometri : Sosiaali- ja terveyspalvelut, syksy 2019
Julkaistu

15.01.2020

ISBN

URN

http://urn.fi/URN:NBN:fi-fe202001152214

Asiasanat ja teemat

sosiaali- ja terveyspalvelut, pk-toimialabarometri, yritykset, aluekehitys

Sivumäärä

28

Info

Pk-yritysten lähiajan suhdanneodotukset ovat heikentyneet kevään 2019 tilanteesta. Yleisiä suhdannenäkymiä kuvaava saldoluku on +10, kun se keväällä oli +14. Sosiaali- ja terveyspalveluiden toimialalla on eniten pk-yrityksiä, joilla ei ole kasvutavoitteita (34 %). Yrityksensä toiminnan loppumista ennakoi koko maan tapaan 4 % alan vastanneista. Investoinnit ovat pk-yrityksissä eniten toteutettuja uusiutumiseen liittyviä toimia. Koko maassa on panostettu toiseksi eniten henkilöstön koulutukseen, joka on toteutetuin toimi sosiaali- ja terveyspalveluiden alan pk-yrityksissä. Koko maan ja sosiaali- ja terveyspalveluiden toimialaa edustavat pk-yritykset näkevät eniten kehittämis-tarvetta markkinoinnissa ja myynnissä. Seuraavaksi eniten kehittämistarvetta on henkilöstön kehittämisessä ja koulutuksessa. Sosiaali- ja terveyspalveluita edustavissa pk-yrityksissä kilpailutilanne ja yritystoiminnan sääntely nähdään pahimpina kehittämisesteenä. Sosiaali- ja terveyspalveluita edustavissa pk-yrityksissä vientiä tai liiketoimintaa ulkomailla on tämän syksyn otoksessa viidellä prosentilla. Suoraa palvelujen vientiä on näistä noin joka kolmannella ja suoraa tavaroiden vientiä noin yhdellä kymmenestä.

Hinta

18,00 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)vnk.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy