Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Pk-toimialabarometri : Elintarvikkeiden valmistus, syksy 2019
Julkaistu

27.11.2019

ISBN

URN

http://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2019112744459

Asiasanat ja teemat

elintarviketeollisuus, pk-toimialabarometri, yritykset, aluekehitys

Sivumäärä

28

Info

Pk-yritysten lähiajan suhdanneodotukset ovat heikentyneet kevään 2019 tilanteesta. Yleisiä suhdannenäkymiä kuvaava saldoluku on +10, kun se keväällä oli +14. Elintarvikkeiden valmistuksen toimialaa edustavien pk-yritysten yleiset suhdannenäkymät ovat koko maata ja vertailutoimialoja selvästi paremmat. Koko maassa on eniten mahdollisuuksien mukaan kasvamaan pyrkiviä pk-yrityksiä (34 %). Yritystoiminnan loppumista ennakoi 4 % koko maan pk-yrityksistä. Koko maassa toiseksi eniten on panostettu henkilöstön koulutukseen ja elintarvikkeiden valmistuksen toimialalla toiseksi useimmin mainitaan uusien tuotteiden tai palveluiden lanseeraaminen. Koko maan ja elintarvikkeiden valmistuksen toimialaa edustavat pk-yritykset näkevät eniten kehittämistarvetta markkinoinnissa ja myynnissä. Elintarviketeollisuutta edustavissa pk-yrityksissä kustannustaso nähdään viime syksyn tapaan pahimpana kehittämisesteenä. Noin joka neljännellä koko maan pk-yrityksistä on vientiä tai liiketoimintaa ulkomailla. Elintarvikkeiden valmistusta edustavissa pk-yrityksissä vientiä tai liiketoimintaa ulkomailla on tämän syksyn otoksessa vajaalla kolmasosalla.

Hinta

18,00 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)vnk.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy