Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Lastensuojelun laatusuositus
Julkaistu

31.10.2019

ISBN

978-952-00-4067-3

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-00-4067-3

Asiasanat ja teemat

lapset, nuoret, lastensuojelu, laatu

Sivumäärä

83

Info

Sosiaali- ja terveysministeriö ja Suomen Kuntaliitto antoivat Suomen ensimmäisen lastensuojelun laatusuosituksen yhdessä vuonna 2014 (Sosiaali- ja terveysministeriön julkaisuja 2014:4). Laatusuositus on päivitetty huomioiden lapsiperhepalvelujen muutosohjelmassa tehty lastensuojelun yhteiskehittämistyö. Laatusuositus on tarkoitettu ohjaamaan lapsi- ja perhekohtaisen lastensuojelutyön tekemistä ja järjestämistä.

Keskeisiä lisäyksiä edelliseen laatusuositukseen ovat sijaishuollon laatukriteerit ja valvonta. Lastensuojelun toteuttaminen moniammatillisesti korostuu nyt aiempaa enemmän. Suositus tukee monialaisen työskentelyn tiimirakenteen kehittämistä. Suojelutehtävän nähdään parhaiten toteutuvan lasten, nuorten ja heidän läheistensä sekä työntekiijöiden keskinäiseen luottamukseen perustuvana yhteistyönä. Moniammatillinen tiimi kokoaa lapsen ja vanhempien tarvitseman tuen eheäksi palvelukokonaisuudeksi.

Suosituksessa kuvataan lastensuojelutyötä ohjaavat periaatteet sekä itse suositukset seuraaviin osioihin jaettuna: osallisuus, palvelujärjestelmä, lastensuojelun ammattilaiset ja työyhteisöt, palvelutarpeen arviointi sekä sijaishuollon laatukriteerit ja valvonta.

Sijaishuollon laatukriteerit ovat toimittaneet Pia Eriksson, Jaana Tervo ja Riitta Laakso (Terveyden ja hyvinvoinnin laitos) sekä Susanna Hoikkala (Lastensuojelun Keskusliitto).

Hinta

32,00 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)vnk.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy