Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Esiselvitys taiteen perusopetuksessa saavutetun osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen edistämiseksi
Julkaistu

18.11.2021

ISBN

978-952-263-898-4

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-263-898-4

Asiasanat ja teemat

taiteen perusopetus, osaamisen tunnustaminen, kulttuuri, koulutus

Sivumäärä

55

Info

Opetus- ja kulttuuriministeriö asetti valtiotieteen kandidaatti Anni Valajärven selvityshenkilöksi selvittämään taiteen perusopetuksessa saavutetun osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen edistämistä 30.8.-15.11.2021. Selvityshenkilön tehtävänä oli selvittää taiteen perusopetusoppilaitoksien valmiuksia ja kiinnostusta viedä opintosuoritustietoja Opetushallituksen ylläpitämään Koski-tietovarantoon. Lisäksi tehtävänä oli selvittää taiteen perusopetusoppilaitosten ja lukioiden välistä yhteistyötä taiteen perusopetuksessa hankitun osaamisen tunnistamiseen ja tunnustamiseen liittyen. Edelleen tehtävänä oli kirjata ehdotuksia mahdollisista osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen edistämiseen liittyvistä jatkotoimenpiteistä.

Selvityksestä ilmenee taiteen perusopetuskentän myönteinen suhtautuminen ja hyvät valmiudet taiteen perusopetuksen opintosuoritusten viemiseen Koski-tietovarantoon. Jatkotoimenpiteiksi esitetään mm., että taiteen perusopetuksen opintosuoritustietojen vieminen Koski-tietovarantoon tehdään mahdolliseksi. Taiteen perusopetuksessa hankitun osaamisen tunnustamista muilla koulutussektoreilla tulee edistää ja lukiodiplomien järjestämiseen liittyvää yhteistyötä tulee kehittää. Lisäksi esitetään, että taiteen perusopetuksen tietopohjaa tulee edelleen vahvistaa.

Hinta

22,00 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)gov.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy