Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Pelastusalan tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden toimintaohjelma : Tasa-arvoinen ja yhdenvertainen pelastustoimi
Julkaistu

18.11.2021

ISBN

978-952-324-611-9

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-324-611-9

Asiasanat ja teemat

tasa-arvo, yhdenvertaisuus, pelastustoimi, pelastusala

Sivumäärä

41

Info

Pelastusalan tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimintaohjelma kokoaa yhteen nykytilan arvioinnin alan tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustilanteesta, tavoitteet ja toimenpiteet. Pelastusalan tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimintaohjelma tukee osaltaan Marinin hallituksen tasa-arvo-ohjelmaa 2020–2023, jonka avulla Suomi halutaan nostaa tasa-arvon kärkimaaksi.

Pelastusalan tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimintaohjelma pitää sisällään kuusi pitkän tähtäimen tavoitetta. Nämä tavoitteet kohdentuvat johtamiseen, osaamisen nostamiseen, tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitteluun, palkkaukseen, työoloihin, pelastusalan rekrytointiin ja koulutukseen, palokuntanuorisotoimintaan sekä viestintään. Näiden tavoitteiden saavuttamiseksi on määritelty 38 toimenpidettä. Toimintaohjelmaa toimeenpannaan kaikissa pelastusalan organisaatioissa.

Toimintaohjelman valmistelu pohjautuu pelastusalan tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyöryhmän työhön. Työryhmään on koottu edustus kaikista keskeisistä pelastusalan organisaatioista. Työryhmä on tehnyt toimintaohjelmaa varten kyselyitä, selvityksiä ja tietopyyntöjä. Sisäministeriö koordinoi toimintaohjelmatyötä.

Hinta

22,00 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)gov.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy