Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Digitalisaatio työllistymisen ja osallistumisen tukena : Työ- ja toimintakykyä edistävien palvelujen digitalisoimisen tiekartta 2023–2027
Julkaistu

23.01.2023

ISBN

978-952-00-5593-6

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-00-5593-6

Asiasanat ja teemat

digitalisaatio, työkyky, toimintakyky, kuntoutus

Sivumäärä

57

Info

Menneillä hallituskausilla on käynnistetty useita hankkeita työkyky- ja kuntoutuspalvelujen kehittämiseksi. Niissä ei ole pystytty huomioimaan digitalisaatioon liittyvää potentiaalia, koska kehittämismahdollisuuksista ja niiden resurssitarpeista ei ole ollut riittävästi tietoa. Tiekartta pyrkii korjaamaan tämän ongelman kuvaamalla digitalisaation mahdollisuudet tarkkuudella, joka mahdollista niiden huomioimisen tulevissa hankkeissa tai ohjelmissa.

Tiekartta jakautuu kolmeen osaan. Ensimmäinen osa koskee työkyky- ja kuntoutuspalvelujen vaikuttavuuden arviointia ja seurantaa. Toinen osa käsittelee palveluntarpeen tunnistamiseen liittyviä mahdollisuuksia, joita ovat esimerkiksi asiakkaan itsensä tuottaman tiedon tehokkaampi hyödyntäminen. Kolmannessa osassa esitellään palvelujen monialaiseen suunnitteluun ja toteutukseen liittyvät kehittämisesitykset.

Esitetyt kehittämiskohteet voidaan panna toimeen toisistaan riippumatta. Joukosta voidaan siis valita parhaiten tavoitteisiin ja käytössä oleviin valmistelu- ja kehittämisresursseihin sopivat kehittämiskohteet. Tiekartta pyrkii antamaan kullekin kehittämiskohteelle myös arvion mahdollisesta aikataulusta sekä kustannuksista. Osa toimenpiteistä edellyttää kuitenkin tarkempaa esiselvitysvaihetta, jonka puitteissa kustannuksia voidaan uskottavasti arvioida.

Hinta

22,00 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)gov.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy