Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Julkisen sektorin innovaatiobarometri 2022 : Valtion tulokset
Julkaistu

23.09.2022

ISBN

978-952-367-260-4

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-367-260-4

Asiasanat ja teemat

innovaatiopolitiikka, innovaatiotoiminta, innovaatiot, hallintopolitiikka

Sivumäärä

69

Info

Julkisen sektorin innovaatiobarometri on toteutettu Suomessa ensimmäistä kertaa yhtä aikaa sekä valtiolla että kunnissa. Julkisen sektorin innovaatiot ovat aihe, johon sekä OECD että pohjoismaat ovat kiinnittäneet viime vuosina enenevissä määrin huomiota. Innovaatiobarometrin tarkoituksena on ollut luoda kuvaa innovaatiotoiminnasta ja tehdä näkyväksi julkisella sektorilla käyttöönotettuja innovaatioita. Tämän kyselyn kohderyhmänä oli valtionhallinnon ja yliopistojen johto.

Innovaatiotoimintaa motivoivat erityisesti asiakkaiden ja kansalaisten tarpeet, tuottavuus ja uusi teknologia. Innovaatiotoiminnan ajurit näkyvät myös yksittäisissä innovaatioissa ja niiden vaikutuksissa. Rahaa ja työaikaa ei ole riittävästi käytössä. Organisaation strategia ja henkilöstön osaaminen ovat taas merkittävämpiä innovaatioita edistäviä tekijöitä.

Melkein kaikkien vastaajien organisaatioissa innovoidaan. Valtiolla vuosina 2020–2021 käyttöönotetuissa innovaatioissa näkyy pyrkimys tehostaa toimintaa uusia teknologioita hyödyntämällä ja mukautuminen koronapandemiaan. Julkisen sektorin innovaatiot ovat mahdollisuus tunnistaa ja tarttua tiedossa oleviin haasteisiin ja mahdollisuuksiin. Kyselyn tulosten pohjalta voidaan nostaa eri asioita yhteiseen keskusteluun ja tunnistaa kehittämiskohteita.

Hinta

35,20 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)gov.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy