Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Eurooppalainen digitaalisen terveydenhuollon viitearkkitehtuuri : Suomen tilannekuva
Julkaistu

22.06.2022

ISBN

978-952-00-8679-4

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-00-8679-4

Asiasanat ja teemat

EU, kokonaisarkkitehtuuri, tiedonhallinta, terveystieto, kyvykkyys, digitalisaatio

Sivumäärä

80

Info

Euroopassa edistetään kansalaisten vapaata liikkumista terveystietojen rajat ylittävällä vaihdolla. Suomi ja Viro olivat ensimmäiset maat, jotka ottivat käyttöön sähköisen lääkemääräyksen ja toimittamisen. Tällä hetkellä Suomessa valmistellaan rajat ylittävän potilasyhteenvedon käyttöönottoa. Eurooppalainen kehitys on ollut hidasta, ja parhaillaan EU vauhdittaa sitä mm. rahoitusohjelmilla ja EHDS-säädösehdotuksella. Eurooppalainen digitaalisen terveydenhuollon viitearkkitehtuuri ja arviointimalli eGovERA ovat tarkoitettuja jäsenmaiden digitaalisten kyvykkyyksien arviointiin. Tavoitteena on kirkastaa kehittämisen tavoitekuvaa ja vahvistavaa yhteentoimivuuden toteuttamista.

Suomen digitaalisen rajat ylittävän terveydenhuollon tilannekuva sisältää lääkkeen määräämisen ja toimittamisen sekä potilasyhteenvedon lisäksi kuvantamisen, konsultaatioiden, laboratoriotietojen sekä potilastiedon toisiokäytön kyvykkyyksien ja näihin liittyviä arkkitehtuurin rakenneosien arviointia. Tilannekuvan avulla voidaan ennakoida rajat ylittävän terveydenhuollon jatkokehittämisen valmiuksia mm. suhteessa EHDS-säädöksessä esitettyihin tavoitteisiin. Vertailumateriaalina esitetään Irlannin digitaalisen terveydenhuollon kyvykkyyksien tilannekuva ja tarkastellaan eurooppalaista kehittämistä. Lopuksi arvioidaan jatkokehittämisen näkymiä.

Hinta

35,20 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)gov.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy