Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Yrittäjyysstrategia
Julkaistu

13.05.2022

ISBN

978-952-327-728-1

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-327-728-1

Asiasanat ja teemat

yritykset, elinkeinot, yrittäjyys, yrittäjyyspolitiikka, yrittäjät, työ- ja elinkeinoministeriö, elinkeinopolitiikka

Sivumäärä

142

Info

Yrittäjyysstrategian visiona on lisätä yritysten luottamusta työllistää, kehittää liiketoimintaa ja investoida Suomessa sekä kasvaa ja kansainvälistyä. Visio pyrkii myös lisäämään luottamusta siihen, että Suomessa kannattaa ryhtyä yrittäjäksi. Lisäksi visiossa on tavoitteena lisätä Suomen houkuttelevuutta, jotta osaavat ulkomaiset työntekijät ja opiskelijat haluavat työllistyä Suomeen tai toimia yrittäjinä Suomessa.

Yrittäjyysstrategia on keskeinen osa yrittäjyyspolitiikkaa, jossa tarvitaan poikkihallinnollisia yh-teisiä tavoitteita, synergioita ja toimenpiteiden uudenlaisia kytkentöjä. Yrittäjyysstrategia avaa yrittäjyyden monimuotoisuutta ja kokoaa hallituksen yrittäjyyden edistämiseen liittyvät pidem-män aikavälin linjaukset yhden sateenvarjon alle. Keskeisenä osana strategiaa on ollut laatia ti-lannekuva yrittäjyydestä ja vastata kysymykseen minkälaisessa toimintaympäristössä yrittäjyyttä harjoitetaan. Tilannekuvan pohjalta on tunnistettu strategisia teemoja, joiden avulla pyritään vas-taamaan tunnistettuihin ongelmakohtiin pidemmällä aikavälillä.

Yrittäjyyden toimintaympäristö on ollut poikkeuksellisessa myllerryksessä viime vuosina ja tästä syystä on tärkeää, että lyhyen aikavälin haasteiden ohella huolehditaan myös pidemmän aikavälin haasteista, jotka saattavat estää palautumista kestävän kasvun polulle tai jarruttaa yritysten re-silienssikyvykkyyttä poikkeustilanteissa.

Hinta

42,90 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)gov.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy