Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Liikenteen automaation lainsäädäntö- ja avaintoimenpidesuunnitelma
Julkaistu

25.11.2021

ISBN

978-952-243-726-6

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-243-726-6

Asiasanat ja teemat

automaatio, liikenne, tekoäly, sääntely

Sivumäärä

243

Info

Liikenteen automaatio kehittyy parhaillaan kaikissa liikennemuodoissa. Se on olennainen osa tulevaisuuden toimivaa liikennejärjestelmää. Liikenteen automaati-on avulla voidaan saavuttaa monia yhteiskunnallisia hyötyjä, kuten parantunutta liikenneturvallisuutta, vähentyneitä päästöjä sekä parempia palveluita. Positiivinen kehitys ei kuitenkaan tapahdu itsestään, vaan se vaatii tuekseen hyvän tilanne-kuvan kehityksestä, toimijoiden välistä tiivistä keskustelua ja yhteistyötä sekä määrätietoisia toimenpiteitä.

Liikenteen automaation kenttä on varsin laaja, ja kykymme nähdä tulevaisuuteen on rajallinen. Siksi on tärkeää luoda kattava tilannekuva liikenteen automaation nykytilasta ja niistä tarpeista ja toimenpiteistä, jotka voivat ohjata kehitystä toi-vottuun suuntaan. Samasta syystä keskeisessä roolissa liikenteen automaation edistämisessä ovat mahdollistava säädösympäristö sekä kokeilujen ja pilotointien kautta eteneminen.

Tässä asiakirjassa on kolme osaa: 1) Valtioneuvoston 25.11.2021 antama periaatepäätös Liikenteen automaation edistämiseksi, 2) yksityiskohtaisempi Liikenteen automaation lainsäädäntö- ja avaintoimenpidesuunnitelma ja 3) taustaselvitys.

Hinta

64,90 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)gov.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy