Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Lääketietovarannon jatkoselvitys : Lääketietovarannon toimintaedellytykset valtakunnallisena palveluna
Julkaistu

18.11.2021

ISBN

978-952-00-6882-0

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-00-6882-0

Asiasanat ja teemat

lääkehoito, tieto, tietovarastot, tiedonhallinta, lääkevalmiste, tietovaranto

Sivumäärä

112

Info

Lääketietovaranto koostaisi eri viranomaisen tehtäviin ja palveluihin liittyviä tietoaineistoja lääkevalmisteista, kasvirohdosvalmisteista sekä korvattavista perusvoiteista ja kliinisistä ravintovalmisteista. Se olisi useiden toimijoiden käyttöön suunniteltu ja ylläpidetty tietovaranto, jonka tiedot olisivat hyödynnettävissä erityisesti lääkehoidon ja -logistiikan erilaisiin käyttötarkoituksiin sekä ohjauksen, valvonnan, varautumisen ja tiedolla johtamisen tarpeisiin.

Fimea on tuottanut lääketietovarannon jatkotyön sosiaali- ja terveysministeriön toimeksiannosta. Työn tavoite on tarkentaa lääketietovarannon lähtökohtia ja täydentäen aikaisempaa selvitystä (STM raportteja ja muistioita 2021:3). Laaja-alaisena tavoitteena on muodostaa kattava perusta kansalliseen päätöksentekoon, jotta voidaan tehdä tarkoituksenmukaiset päätökset kansallisen lääketietovarannon toimeenpanosta.

Jatkotyö sisältää ehdotuksen lääketietovarannon tietoaineistoista ja toimintamallista. Toimintamalli kuvaa tietovarannon toiminnalliset rakenteet, mukaan lukien tiedon tuottamiseen ja hallintaan liittyvät keskeiset toimijat ja toimintaprosessit, lääketietovarannon palvelut sekä palveluiden käyttötarkoitukset ja asiakaskunnan. Raportti sisältää myös nykytilan puuteanalyysin ja yhteenvedon tietosisältöjen kehittämistarpeista sekä ehdotuksen tietovarannon kehittämispolusta.

Hinta

39,60 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)gov.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy