Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Kemikaalitiedon käyttö ympäristöluvassa : Ohje lupa- ja valvontaviranomaisille
Julkaistu

08.10.2021

ISBN

978-952-361-432-1

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-361-432-1

Asiasanat ja teemat

kemikaalit, lupamenettely, ympäristövalvonta, ympäristönsuojelu

Sivumäärä

53

Info

Ympäristölupa ja –valvontaviranomaisille tarkoitetun ohjeen tavoitteena on parantaa ympäristön- ja terveydensuojelun tasoa kemikaalien osalta ja taata toiminnanharjoittajien yhdenmukainen kohtelu.

Ohje käsittelee kemikaalitietojen toimittamista ympäristölupaa ja sen valvontaa varten ja KemiDigi – järjestemän käyttöä tietojen toimittamisessa. Ympäristölupamenettelyä varten ohjeessa kuvataan merkityksellisimpien kemikaalien tunnistamista ja niiden käsittelyä lupaharkinnassa ja –päätöksessä. Ohjessa kuvataan myös ympäristösuojelulain ja kemikaalilain mukaista ympäristönsuojeluviranomaisen tekemää kemikaalivalvontaa.

Ohje täydentää ympäristövalvonnan ohjetta (Ympäristöhallinnon ohjeita 2/2016) ja sähköisen e-lupajärjestelmän (eLupa) ohjeistusta.

Hinta

20,00 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)gov.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy