Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Sisäministeriön henkilöstökertomus 2020
Julkaistu

13.07.2021

ISBN

978-952-324-575-4

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-324-575-4

Asiasanat ja teemat

henkilöstö, hallinto, työhyvinvointi, henkilöstön kehittäminen

Sivumäärä

26

Info

Sisäministeriön henkilöstökertomus 2020 sisältää tietoa ministeriön henkilöstöstä ja henkilöstön kehittämisen painopisteistä.

Henkilöstökertomuksen ensimmäisessä osassa esitellään ministeriön henkilöstön rakennetta. Sisäministeriössä työskenteli vuoden 2020 lopussa 251 henkilöä, joista 65 prosenttia oli naisia ja 35 prosenttia miehiä. Suurimmat osastot ministeriössä ovat pelastusosasto ja hallinto- ja kehittämisosasto. Lisäksi henkilöstökertomuksessa esitellään henkilöstön palvelussuhteiden laatua, ikäjakaumaa, koulutustasoa, ministeriön rekrytointeja ja lähtövaihtuvuutta sekä palkkauksen tasa-arvoisuutta.

Henkilöstökertomuksen toisessa osassa käsitellään työtyytyväisyyttä ja työhyvinvointia. Koronapandemiasta johtuen ministeriön henkilöstö työskenteli suuren osan vuodesta etätyössä, mutta tästä huolimatta ministeriön työtyytyväisyys kasvoi edellisvuodesta. Etätyöskentelyyn siirtymisen jälkeen myös sairauspoissaolot vähenivät merkittävästi.

Henkilöstökertomuksen kolmannessa osassa käsitellään henkilöstöhallinnon ja henkilöstön kehittämisen painopisteitä vuonna 2020. Koronapandemia on vaikuttanut keskeisesti kaikkeen työhön. Lisäksi henkilöstöhallintoa työllistivät ministeriön ja hallinnonalan ylimmnä johdon rekrytoinnit sekä hallinnonalan virastojen henkilöstöpoliittinen tulosohjaus.

Hinta

18,00 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)vnk.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy