Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
LUMA(TE)-strategia ja -toimenpidesuunnitelma : Luonnontieteiden, matematiikan ja tekniikan osaajat yhteiskunnan hyvinvoinnin ja kasvun tukena
Julkaistu

15.03.2023

ISBN

978-952-263-935-6

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-263-935-6

Asiasanat ja teemat

matematiikka, luonnontieteet, teknologia, tekniikat, tiedekasvatus, työelämä

Sivumäärä

25

Info

Tässä opetus- ja kulttuuriministeriön julkaisussa esitetään vuonna 2021 laadittu ja verkossa julkaistu kansallinen LUMA-strategia 2030 ja sille vuonna 2022 laadittu toimenpide­suunnitelma. Strategian ja toimenpidesuunnitelman tavoitteena on varmistaa, että yhteiskunnassa on LUMA-osaamista ja -ymmärrystä edistämään hyvinvointia sekä sosiaalisesti, ekologisesti ja taloudellisesti kestävää kasvua.

Toimenpidesuunnitelma on laadittu laajassa yhteistyössä eri toimijoiden kanssa ja niiltä saatujen aloitteiden ja ehdotusten pohjalta. Toimenpiteet on jaettu kolmeen ryhmään: 1) Opetuksen ja koulutuksen kehittämisen toimenpiteet, 2) Seurannan, selvitysten ja yleisen kehittämisen toimenpiteet ja 3) Viestinnän ja kiinnostavuuden edistämisen toimenpiteet. Toimenpiteitä tuotiin keskusteluun tässä esitettyä laajemmin, eikä toimenpidesuunnitelman ole tarkoitus rajata toimijoiden intoa ja aloitteellisuutta, vaan kaikki toimet asian edistämiseksi ovat tärkeitä.

Toimenpidesuunnitelman valmistelun yhteydessä nousi esiin tarve korostaa selvemmin LUMA-asiayhteydessä myös tekniikan koulutusta ja aloja. Toimenpidesuunnitelmassa päädyttiin sen vuoksi käyttämään LUMATE-lyhennettä, joka sopii erityisen hyvin työelämän aloihin, toisen asteen koulutusaloihin ja korkeakoulutuksen aloihin viitattaessa ja vastaa tarkemmin kansainvälistä STEM-lyhennettä.

Hinta

19,80 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)gov.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy