Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Luomu 2.0 –ohjelman toimeenpanosuunnitelma
Julkaistu

08.02.2023

ISBN

978-952-366-855-3

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-366-855-3

Asiasanat ja teemat

luomuruoka, luomutuotteet, ruokajärjestelmät, ruoka

Sivumäärä

55

Info

Luomu 2.0 toimeenpanosuunnitelman tavoitteina on, että vuoteen 2030 mennessä luomutuotantoalaa olisi 25 prosenttia koko peltoalasta, luomukeruuala olisi kaksikertaistunut noin 14 miljoonaan hehtaariin ja luomuvesiviljely saadaan alkuun. Tavoitteena on myös, että julkisten ruokapalveluiden elintarvikehankinnoista luomun osuus olisi 18 prosenttia vuoteen 2025 mennessä ja 25 prosenttia vuonna 2030. Tulevan hallitusohjelman kirjaukset osaltaan vaikuttavat luomutavoitteiden toteutumiseen. Luomuohjelma toteutuu ainoastaan koko ketjun panostuksilla ja sitoutumisella luomutuotannon kehittämiseen. Toimeenpanosuunnitelma on koottu yhteistyössä luomualan sidosryhmien ja hallinnon kesken maa- ja metsätalousministeriön vetämissä työryhmissä.

Luomutuotanto ei ole riippuvaista kemiallisista lannoitteista tai torjunta-aineista. Luomutuotantoa on tehostettava, satopotentiaalia on paljon käytettävissä, ja näin myös luomutuotantoa saadaan tuottavammaksi. Tämän vuoden alusta voimaan tulleen CAP-strategian avulla varmistetaan huoltovarmuutta, mutta myös parannetaan ympäristön tilaa tukemalla mm. luomutuotantoa.

Luomutuotannon vahvistaminen edellyttää osaamisen lisäämistä koko ketjussa pellolta pöytään. Tavoitteisiin päästään tutkimukseen, neuvontaan ja koulutukseen panostamalla ja näiden keskinäisellä yhteistyöllä. Luomuosaamisen kehittäminen hyödyttää laajemmin koko suomalaista ruokaketjua.

Hinta

22,00 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)gov.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy