Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Suurten ratahankkeiden rahoituksen ja investointimahdollisuuksien selvitys
Julkaistu

24.01.2023

ISBN

978-952-367-245-1

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-367-245-1

Asiasanat ja teemat

talouspolitiikka, infrastruktuurit, raideliikenne, rautatiet, julkinen talous

Sivumäärä

90

Info

Suomen hallituksen talouspoliittisessa ministerivaliokunnassa on vuoden 2020 lopulla linjattu liikenne- ja viestintäministeriön ja valtiovarainministeriön yhteistyöstä koskien suuria raideliikennehankkeita, joiden suunnittelu on parhaillaan käynnissä. Hankkeissa suunnitellaan nykyistä nopeampia junayhteyksiä väleille Helsinki–Turku, Helsinki–Tampere ja Helsinki–Porvoo–Kouvola. Suunnittelusta vastaavat tehtävää varten perustetut julkisesti omistetut suunnitteluhankeyhtiöt Turun Tunnin Juna Oy, Suomi-rata Oy ja Itärata Oy.

Ministeriöt ovat vuosien 2021–2022 kuluessa toteuttaneet yhdessä Suurten ratahankkeiden rahoituksen ja investointimahdollisuuksien selvityshankkeen, jossa on selvitetty kyseisten ratahankkeiden investointiedellytyksiä, sisältäen kiinteistökehitysmahdollisuudet, liikennöintitulot ja muut mahdolliset rahoitustavat. Tavoitteena on ollut erityisesti selvittää se, kuinka suurta julkista maksuosuutta (valtio ja kunnat) edellyttäisi kunkin hankkeen toteutus sekä mitä muita vaihtoehtoisia rahoituslähteitä voitaisiin hyödyntää.

Selvityshankkeen tavoitteena on ollut luoda käsitys investointikyvyn mittaluokasta päätöksenteon tueksi tehtäessä pitkän aikavälin linjauksia yhteysvälien rakentamisesta ja käynnistettäessä niihin perustuvia neuvotteluja mahdollisiin investointeihin osallistumisesta kaupunkien ja kuntien kanssa.

Hinta

35,20 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)gov.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy