Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Kansallinen terrorismintorjunnan strategia 2022–2025
Julkaistu

17.11.2022

ISBN

978-952-324-570-9

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-324-570-9

Asiasanat ja teemat

terrorismi, yleinen järjestys, turvallisuus, kansallinen turvallisuus, sisäinen turvallisuus, strategiat, valtioneuvoston periaatepäätökset

Sivumäärä

27

Info

Kansallinen terrorismintorjunnan strategia ohjaa Suomen toimintaa kansallisesti ja kansainvälisesti terrorismintorjunnassa. Strategiassa vahvistetaan terrorismintorjunnan strategiset tavoitteet ja toimenpiteet.

Kansallisella strategialla vastataan vaatimuksiin, joita muuttuva toimintaympäristö ja jatkuvasti kasvanut terrorismin uhka asettavat terrorismintorjunnalle. Strategialla tuetaan pitkäjänteistä ja laajaa yhteistyötä kaikkien terrorismintorjuntaan osallistuvien välillä. Terrorismin ja siihen johtavan väkivaltaisen radikalisoitumisen ja ekstremismin torjunta osana kansainvälistä turvallisuus- ja kehitysyhteistyötä turvaa Suomen kansallisia etuja sekä edistää Suomen ja suomalaisten turvallisuutta.

Terrorismin ennalta estämisen tavoitteena on puuttua terrorismin taustasyihin. Terrorismi­rikoksia ennalta estetään ja paljastetaan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa sekä toteutetaan rikosvastuu. Yhteiskunnan toimintakykyä ja palautumista normaalitilaan mahdollisen terrorismirikoksen seurauksista vahvistetaan varautumisella. Viranomaisviestintä tukee terrorismintorjuntaa tunnistamalla terrorismiin kannustavia narratiiveja ja puuttumalla niihin.

Strategia korostaa oikeusvaltioperiaatteen sekä perus- ja ihmisoikeuksien kunnioittamista myös terrorismintorjunnassa.

Sisäministeriö seuraa strategian toteutumista ja laatii väliraportin vuonna 2024.

Hinta

19,80 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)gov.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy