Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Tuemme yhdessä ihmisoikeuspuolustajia : Suomen ulkoasiainhallinnon ohjeet
Julkaistu

03.11.2022

ISBN

978-952-281-350-3

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-281-350-3

Asiasanat ja teemat

ihmisoikeudet, ihmisoikeusaktivistit, ihmisoikeuspolitiikka, ihmisoikeusjärjestöt, kansalaisyhteiskunta, ihmisoikeuspuolustajat

Sivumäärä

49

Info

Suomen ulkopolitiikka on ihmisoikeusperustaista ja ihmisoikeuspuolustajien tukeminen keskeinen osa sen toimeenpanoa.

Ohjeet ihmisoikeuspuolustajien tukemisesta on suunnattu erityisesti ulkoasiainhallinnon toimijoille ulkoministeriössä ja Suomen ulkomaanedustustoissa. Ohjeita voivat kuitenkin hyödyntää kaikki viranomaistoimijat samoin kuin yksityisen sektorin ja kansalaisyhteiskunnan edustajat.

Ohjeissa kuvataan ihmisoikeuspuolustajien toimintaa ja asemaa eri puolilla maailmaa. Niissä myös annetaan useita käytännön esimerkkejä Suomen tukemista projekteista ja kannustetaan lukuisten esimerkkien keinoin aktiiviseen toimintaan ihmisoikeuspuolustajien tukemiseksi. Ohjeet havainnollistavat haastavaa ja monissa tapauksissa vaarallista toimintaympäristöä, jossa lisääntyvä määrä ihmisoikeuspuolustajia päivittäin toimii.

Ulkoasianhallinto julkaisi ohjeet ihmisoikeuspuolustajien tukemisesta ensimmäisen kerran vuonna 2014. Ohjeet pohjautuivat Euroopan unionin ihmisoikeuspuolustajia koskeviin suuntaviivoihin ja olivat pääosin suunnattu Suomen edustustoverkolle. Päivitetyissä ohjeissa on huomioitu yhtäältä kehitys ihmisoikeuspuolustajien toimintakentässä ja toisaalta vuonna 2017 julkaistun riippumattoman selvityksen suositukset.

Valtioneuvoston ihmisoikeuspoliittinen selonteko vuodelta 2021 linjaa tarkemmin Suomen ihmisoikeuspolitiikan lähtökohdista ja painopisteistä.

Hinta

22,00 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)gov.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy