Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Yksi yhdestä -periaatteen kokeilu valtioneuvostossa vuonna 2021 : Kokeiluhankkeen vuosiraportti
Julkaistu

14.10.2022

ISBN

978-952-327-926-1

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-327-926-1

Asiasanat ja teemat

ministeriö, työ- ja elinkeinoministeriö, hallinto, sääntely, deregulaatio, yritykset, lainsäädäntö

Sivumäärä

23

Info

Yksi yhdestä -periaate tarkoittaa valtionhallinnon tavoitetta, jossa yrityksiin kohdistuvat suorat sääntelytaakan lisäykset pyritään korvaamaan vähintään vastaavan arvoisella taakan kevennyksellä toisessa yhteydessä. Vuonna 2017 alkanutta kokeilua on jatkettu työ- ja elinkeinoministeriössä vuonna 2021. Periaate koskee vain kansallista sääntelyä, ja siihen on sovellettu eräitä muita rajauksia.

Vuonna 2021 työ- ja elinkeinoministeriöstä annetut hallituksen esitykset lisäsivät yrityksiin kohdistuvaa sääntelytaakkaa vuositasolla noin 8,5 miljoonalla eurolla. Taakkaa lisäsivät yhteistoimintalain kokonaisuudistus sekä sähkö- ja maakaasuverkkomaksujen nosto. Taakkaa puolestaan kevensivät matkanjärjestäjien valvonta- ja maksukyvyttömyyssuojamaksujen poistot vuosilta 2020 ja 2021. Lisäksi tunnistettiin kolme EU-säädöstä, joilla oli vaikutuksia sääntelytaakan tasoon Suomessa.

Sääntelyn sujuvoittamisen työryhmä on etsinyt soveltuvia pilottihankkeita kokeilua varten myös muista ministeriöistä kuin työ- ja elinkeinoministeriöstä. Tavoitteena on laajentaa sääntelytaakan euromääräinen arviointi koskemaan koko valtioneuvostoa.

Hinta

19,80 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)gov.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy