Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Kohti laadukasta ja tasa-arvoista lähipalvelua ja lähikoulua : Oikeus oppia -ohjelman Koulutuksellisen tasa-arvon ja positiivisen erityiskohtelun edistämistoimia varhaiskasvatuksessa, esi- ja perusopetuksessa valmistelevan työryhmän loppuraportti 2022
Julkaistu

28.09.2022

ISBN

978-952-263-792-5

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-263-792-5

Asiasanat ja teemat

koulutus, lähipalvelut, varhaiskasvatus, esiopetus, perusopetus, tasa-arvo, rahoitus, myönteinen erityiskohtelu, covid-19, lähikoulu

Sivumäärä

40

Info

Hallitusohjelman tavoitteiden toimeenpanemiseksi Opetus- ja kulttuuriministeriö käynnisti vuonna 2019 varhaiskasvatuksen sekä perusopetuksen laatu- ja tasa-arvo-ohjelman, Oikeus oppia -ohjelman.

Opetus- ja kulttuuriministeriön asettama Koulutuksellisen tasa-arvon ja positiivisen erityiskohtelun edistämistoimia varhaiskasvatuksessa, esi- ja perusopetuksessa valmistellut työryhmä esittelee loppuraportissaan työryhmän työn lopputulemia sekä tekee ehdotuksia jatkotoimenpiteiksi.

Työryhmä esittää varhaiskasvatuksen ja esi- ja perusopetuksen tarveperusteisen rahoituksen jatkokehittämistä, määrärahan tason nostamista riittävälle tasolle sekä vaikuttavuutta koskevan tutkimusperusteisen seurannan toteuttamista.

Työryhmä tekee ehdotuksia lähikoulu- ja lähipäiväkotiperiaatteiden vahvistamiseksi sekä koronapandemian tasa-arvovaikutusten lieventämiseksi. Työryhmä esittää perusopetuksen laatujärjestelmää koskevan valmistelun käynnistämistä sekä uudenlaista toimenpidekokonaisuutta sukupuolten tasa-arvon vahvistamiseksi perusopetuksessa. Lisäksi työryhmä esittää uudenlaisia toimenpiteitä, kuten maahanmuuttotaustaisten perusopetuksen oppilaiden yksilöllisten tarpeiden mukaan räätälöityä, joustavaa tukea ja tätä koskevaa resursointia maahanmuuttotaustaisten lasten ja oppilaiden perustaitojen vahvistamiseksi.

Hinta

22,00 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)gov.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy