Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Kartoitus restoratiivisen oikeuden käytännöistä viharikoksissa
Julkaistu

21.09.2022

ISBN

978-952-400-430-5

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-400-430-5

Asiasanat ja teemat

viharikokset, restoratiivinen oikeus, sovittelu, vihapuhe

Sivumäärä

34

Info

Kartoituksen tavoitteena on selvittää, millaisia restoratiivisen oikeuden käytäntöjä ja muita rikosprosessille rinnakkaisia tai sitä täydentäviä toimintatapoja eri maissa on käytössä.

Raportti on toteutettu osana oikeusministeriön koordinoimaa Osaavat-hanketta, jossa pyritään tehostamaan viharikosten vastaista työtä. Raportin tavoitteena on tukea tätä työtä tuomalla esiin niitä mahdollisuuksia ja haasteita, joita restoratiivisen oikeuden menetelmiin liittyy.

Kartoituksen perusteella vaikuttaa siltä, että joissain maissa restoratiivisen oikeuden menetelmien käyttöä viharikoksissa on kehitetty systemaattisemmin kuin Suomessa. Näitä kokemuksia olisi tärkeää hyödyntää mm. sovittelijoiden ja muiden ammattilaisten koulutuksen kehittämisessä. Myös tiedonkeruuta viharikosten sovittelusta on kehitettävä, jotta saadaan lisätietoa vihamotiivin sisältämien tapausten määrästä ja laadusta. Lisäksi olisi tärkeää tutkia uhrien kokemuksia prosessista.

Hinta

22,00 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)gov.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy