Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Rahapelipoliittinen ohjelma
Julkaistu

10.05.2022

ISBN

978-952-383-871-0

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-383-871-0

Asiasanat ja teemat

rahapelit, pelaaminen, yksinoikeudet, rahapelipolitiikka, Veikkaus Oy, pelihaitat, rahapelihaitat

Sivumäärä

77

Info

Rahapelipoliittinen ohjelma määrittää suuntaviivat rahapelihaittojen ehkäisylle ja vähentämiselle vuoteen 2030. Ohjelma pohjautuu pääministeri Sanna Marinin hallituksen ohjelmaan ja on osa päihde- ja riippuvuusstrategian toimeenpanoa.

Ohjelma sisältää tavoitteita ja toimenpiteitä pelihaittojen vähentämiseksi Suomessa vuoteen 2030. Tavoitteet kohdistuvat yhdenmukaiseen rahapelien toimeenpanon ohjaukseen, haittoja ehkäisevän rahapelijärjestelmän varmistamiseen, hyvinvoinnin, terveyden ja turvallisuuden edistämiseen sekä palveluiden kehittämiseen. Ohjelmassa kiinnitetään erityistä huomiota digitalisoitumiseen. Lisäksi määritellään tavoitteet tietopohjan ja indikaattoreiden kehittämiselle rahapelihaittojen vähentämistä koskevan kansallisen tavoitetason määrittelyä varten.

Ohjelmalle laaditaan erillinen toimeenpanosuunnitelma. Rahapelipoliittinen ohjelma on hyväksytty sote-ministerityöryhmässä 28.4.2022. Sosiaali- ja terveysministeriö asettaa ohjausryhmän seuraamaan toimeenpanoa ja tavoitteiden toteutumista.

Hinta

35,20 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)gov.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy