Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Työ- ja elinkeinoministeriön vuoden 2021 vastuullisuusraportti
Julkaistu

20.04.2022

ISBN

978-952-327-760-1

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-327-760-1

Asiasanat ja teemat

ministeriö, työ- ja elinkeinoministeriö, hallinto, vastuullisuus, Agenda 2030, raportit, kestävä kehitys, työ- ja elinkeinoministeriö

Sivumäärä

45

Info

Työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) on laatinut Valtiokonttorin ohjeistuksen perusteella ensimmäisen vastuullisuusraportin vuoden 2021 toiminnastaan. TEM luo edellytyksiä taloudellisesti, sosiaalisesti ja ekologisesti kestävään kasvuun. Se syntyy osaavista ihmisistä laadukkaissa työpaikoissa, tuottavuuden kasvusta sekä kasvavasta työllisyydestä.

Raportin runkona on soveltuvin osin käytetty Valtiokonttorin internetsivuilla esitettyä vastuullisuusraportin esimerkkipohjaa ja raportti koostuu ohjeen mukaisesti kädenjälki- (oman toiminnan vaikuttavuus) ja jalanjälki- (toiminnan negatiivisten vaikutukset toimintaympäristölle) osioista.

TEM on valinnut vastuullisuusraportoinnin pohjaksi neljä YK:n kestävän kehityksen tavoitetta (Sustainable Development Goals, SDG). Ne ovat SDG 7: Edullista ja puhdasta energiaa, SDG 8: Ihmisarvoista työtä ja talouskasvua, SDG 9: Kestävää teollisuutta, innovaatioita ja infrastruktuureja SDG 13: Ilmastotekoja. Valituilla tavoitteilla on vahva yhteys TEM:n strategisiin tavoitteisiin. Näiden kehitys raportoidaan vastuullisuusraportin kädenjälkiosiossa. Case –kuvaukseksi on valittu kestävä matkailu.

Vastuullisuusraportin jalanjälki osiossa on käsitelty hankintoja sekä henkilöstöpolitiikan tavoitteita. Ministeriön toiminnassa pyritään pienentämään päästöjä ja kuluttamaan luonnonvaroja vastuullisesti. Ministeriössä tullaan jatkossa seuraamaan ja raportoimaan toiminnan hiilijalanjäljen kehitystä kolmen vuoden aikasarjalla, hyödyntäen valtionhallinnon yhteistä datapankkia.

Hinta

22,00 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)gov.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy