Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Vihreän siirtymän rahoituksen työryhmä : Väliraportti
Julkaistu

31.03.2022

ISBN

978-952-383-756-0

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-383-756-0

Asiasanat ja teemat

rahoitus, investoinnit, vihreä talous, rahoitusmarkkinat

Sivumäärä

37

Info

Valtiovarainministeri Annika Saarikko, ympäristö- ja ilmastoministeri Emma Kari ja elinkeinoministeri Mika Lintilä asettivat 18.1.2022 työryhmän muodostamaan kokonaisnäkemyksen vihreän siirtymän rahoituksesta. Työryhmän tarkoituksena on laatia ehdotuksia rahoituksen keinoista siirtymän vauhdittamisessa taloudellisesti, ekologisesti ja sosiaalisesti kestävällä tavalla.

Työryhmän väliraportissa muodostetaan kokonaiskuva työn keskeisestä sisällöstä ja esitetään suunnitelma työn jatkosta. Työ sisältää seuraavat pääkohdat: Nykytila ja kehittämistarpeet; kokonaiskuvan muodostaminen siirtymän kansantaloudellisesta merkityksestä ja investointitarpeista sekä toimintaympäristön vaikutuksesta; eri toimijoiden rooleista, mukaan lukien markkinaehtoisten ratkaisujen ja yksityisen sektorin roolit sekä julkisen sektorin rooli puitteiden luomisen ja muiden panostusten kautta. Lisäksi tarkastellaan kansainvälisiä kokemuksia ja käytäntöjä ottaen huomioon EU:n rooli ja valtiovarainministereiden ilmastokoalition työ.

Työryhmä on kokoontunut kaksi kertaa väliraportin valmistelemiseksi. Työryhmä jäsenet ovat lisäksi vastanneet ennakkokyselyyn, jonka tuloksista on laadittu yhteenveto. Väliraportin julkaiseminen työn alkuvaiheessa mahdollistaa osaltaan palautteen saamisen ja ideoiden huomioon ottamisen työssä.

Hinta

22,00 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)gov.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy