Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Maankäytön ja liikenteen yhteisen vaikutusarvioinnin kehittäminen : Esiselvitys
Julkaistu

22.03.2022

ISBN

978-952-361-254-9

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-361-254-9

Asiasanat ja teemat

rakennettu ympäristö, maankäyttö, liikenne, vaikutukset, kaavoitus, vaikutusten arviointi

Sivumäärä

58

Info

Työ on esiselvitys maankäytön ja liikenteen yhteisen vaikutusten arvioinnin kehittämisestä. Maankäyttö vaikuttaa liikkumis- ja kuljetustarpeiden muodostumiseen. Liikennejärjestelmä vaikuttaa toimintojen sijoittumiseen ja maankäytön toteutumiseen. Suunnittelussa tarvitaan käsitys maankäyttöratkaisujen ja liikennettä koskevien toimenpiteiden muodostaman kokonaisuuden vaikutuksista.

Selvityksessä tunnistettiin haasteet ja kehittämistarpeet maankäytön ja liikenteen yhteissuunnittelussa ja vaikutusten arvioinnissa sekä kartoitettiin vaikutusten arvioinnin teoriapohjaa ja menetelmiä. Selvityksessä tarkasteltiin kolmea todellista suunnittelutehtävää, joiden avulla kartoitettiin liikenteen ja maankäytön yhteiseen vaikutusten arviointiin liittyviä haasteita ja toimintatapoja.

Selvityksessä muodostettiin suositukset jatkotoimenpiteistä maankäytön ja liikenteen yhteisen vaikutusten arvioinnin kehittämiseksi.

Työmenetelmiä ovat olleet kirjallisuuskatsaus, asiantuntijatyöpajat ja täydentävät asiantuntijahaastattelut.

Hinta

22,00 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)gov.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy