Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Kunnallisen eläkejärjestelmän ja yksityisten alojen työeläkejärjestelmän yhdistäminen : Työryhmän loppuraportti
Julkaistu

10.03.2022

ISBN

978-952-00-8655-8

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-00-8655-8

Asiasanat ja teemat

työeläkejärjestelmä, työeläkkeet, eläkelaitokset, eläkejärjestelmät, kunnallinen eläkejärjestelmä, eläkejärjestelmien yhdistäminen

Sivumäärä

113

Info

Yhdistämistyöryhmän tehtävänä on ollut valmistella kunnallisen ja yksityisen sektorin eläkejärjestelmien yhdistäminen aiemmin toimineen ns. Eläkejärjestelmien erillisyys -työryhmän loppuraportin ehdotusten pohjalta. Raportin mukaan eläkejärjestelmien rahoitus ja eläketurva olisi yhdistetty, ja kunta-alan työntekijät olisi vakuutettu yksityisalojen työeläkelainsäädännön mukaan. Aiemmin kuntapuolen eläkejärjestelmästä kertyneet eläkeoikeudet olisi jaettu kahteen osaan ja yksityisalojen eläkejärjestelmää vastaava osuus olisi siirretty uuteen perustettavaan eläkelaitokseen.

Yhdistämistyöryhmän raportissa on kuvattu selvitettyjä kysymyksiä eläkejärjestelmien yhdistämisen rahoituksesta, juridiikasta, etuuksista, julkisesta taloudesta ja kilpailusta.

Rahoituksen osalta valmistelussa oli tärkeää kustannusneutraalius, kokonaisriskien minimoiminen ja kokonaiskustannusten hallinta. Kustannusneutraaliuden toteuttaminen osoittautui kuitenkin erittäin vaikeaksi asiaksi. Sellaista rahoitusmallia, jonka kaikki työryhmän jäsenet olisivat voineet hyväksyä, ei löydetty. Tästä johtuen työryhmä ei katsonut enää tarkoituksenmukaiseksi jatkaa eläkejärjestelmien yhdistämisen tai hallituksen esityksen valmistelua, joten työryhmä laati loppuraportin selvitetyistä asioista. Molempien eläkejärjestelmien rahoitus on edelleen turvattu, vaikka eläkejärjestelmiä ei nyt yhdistetä.

Hinta

39,60 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)gov.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy