Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
API-principer för den offentliga förvaltningen
Julkaistu

28.02.2022

ISBN

978-952-367-911-5

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-367-911-5

Asiasanat ja teemat

gränssnitt, information, informationssystem, interoperabilitet, informationshantering, informationspolitik, offentliga förvaltningens ICT, API (Application Programming Interface), applikationsprogrammeringsgränssnitt

Sivumäärä

70

Info

API-principerna för den offentliga förvaltningen bildar gemensamma instruktioner och rekommendationer för API-utveckling och främjandet av digitalisering. API-principerna har utvecklats som en del av finansministeriets projekt Utnyttja och öppna information genomför mål, som genomför informationspolitik och utnyttjandet och öppnandet av information i statsminister Marins regeringsprogram.

Principerna är indelade i tre nivåer: strategisk, taktisk och operativ. Principerna på strategisk nivå är riktade till organisationens ledning. På den strategiska nivån beskrivs hur organisationen ska bestämma riktningen och målen för utvecklingen av applikationsprogrammeringsgränssnitten och hur applikationsprogrammeringsgränssnitten ska beaktas vid utvecklingen av verksamheten. Principerna på taktisk nivå är riktade till de aktörer som utvecklar informationshanteringen i organisationen. Principerna på taktisk nivå styr hur utvecklandet och helheten av applikationsprogrammeringsgränssnitt ska hanteras. Principerna på operativ nivå är riktade till de aktörer som utvecklar och administrerar applikationsprogrammeringsgränssnitt. Principerna på operativ nivå styr hur enskilda applikationsprogrammeringsgränssnitt ska utvecklas och administreras.

Hinta

35,20 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)gov.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy