Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Julkinen johtaminen : Julkisen johtamisen identiteetti, johtajien asema ja työn vaatimukset 2020-luvulla
Julkaistu

22.02.2022

ISBN

978-952-367-899-6

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-367-899-6

Asiasanat ja teemat

hallintopolitiikka, julkinen hallinto, johtaminen, johtajuus, johtajat, kehittäminen, tutkimus

Sivumäärä

87

Info

Osana valtiovarainministeriön käynnistämien julkisen johtamisen hankkeiden, Julkisen johtamisen yhteistyöryhmän ja Johtamista yhteiseksi hyväksi – valtionhallinnon johtamisen kehittämishankkeen työtä toteutettiin syksyllä 2021 laaja julkisen johtamisen kysely, johon vastasi 355 johtajaa valtionhallinnosta, kunnista ja muista julkisista organisaatioista. Kyselyn suunnittelua ja ohjausta varten asetettiin tukiryhmä, joka määritteli kyselyn keskeisiksi teemoiksi 1) julkisen johtamisen asema ja identiteetti, 2) johtamistyön luonne julkisessa hallinnossa ja 3) julkisten johtajien osaamisvaatimukset 2020-luvulla. Tutkimuksen keskeiset johtopäätökset olivat:

  1. Julkisella johtamisella on vankka perusta ja identiteetti: johtajat eri puolilla julkishallintoa kokevat laajasti työnsä merkityksellisenä työnä yleisen edun ja demokratian palveluksessa.
  2. Poliittisten päätöksentekijöiden ja ammattijohtajien välinen työnjako ja suhde on jokseenkin toimiva, mutta ei ongelmaton.
  3. Julkisten työnantajien on määrätietoisesti lisättävä ammattimaista johtamisen kehittämistä ja johtajien tukea.
  4. Tarve ihmiskeskeiseen johtamiseen korostuu toimintaympäristön monimutkaisuuden ja nopean muutoksen sekä uusien toimintatapojen myötä.

Hinta

35,20 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)gov.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy