Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Kehityspoliittiset finanssisijoitukset : Vuosiraportti 2020
Julkaistu

11.02.2022

ISBN

978-952-281-369-5

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-281-369-5

Asiasanat ja teemat

kehitysyhteistyö, kehityspolitiikka, kehitysmaat, Kehityspoliittinen osasto

Sivumäärä

36

Info

Kehityspoliittiset finanssisijoitukset eli laina- ja investointimuotoinen kehitysyhteistyö on osa Suomen kehitysyhteistyön keinovalikoimaa ja näiden sijoitusten tavoitteena on edistää kestävän kehityksen tavoitteita kehitysmaissa Suomen kehityspolitiikan painopisteiden mukaisesti.

Kehityspoliittisia finanssisijoituksia on vuoden 2020 loppuun mennessä tehty lähes 550 miljoonalla eurolla. Uusia sijoituksia on neuvottelussa lähes 380 miljoonan euron arvosta. Tavoitteena on, että hallituskauden päättyessä sijoitussalkun koko on hieman yli 1 048 miljoonaa euroa. Suomi on tähän mennessä kanavoinut laina- ja sijoitusmuotoista kehitysyhteistyörahaa vakiintuneille ja luotettaville toimijoille, joilla on näyttöä tuloksellisuudesta. Tähän mennessä tehdyt finanssisijoitukset myös osoittavat, että rahoitusväline taipuu moneen tarkoitukseen.

Tämä on ensimmäinen Suomen kehityspoliittisista finanssisijoituksista tehty synteesi- ja vuosiraportti. Raportti sisältää tarkempaa tietoa finanssisijoituksista määrärahamuotona, kattavan kuvauksen nykyisestä finanssisijoitussalkusta, kootusti tuloksia vuodesta 2020 ja analyysia ja arvioita kehityspoliittisen investointisuunnitelman 2020-2023 tavoitteiden toteutumisesta. Jatkossa vastaavantyyppinen seurantaraportti tullaan tuottamaan vuosittain.

Hinta

22,00 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)gov.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy