Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Kohti kestävää arkkitehtuuria : Suomen arkkitehtuuripoliittinen ohjelma 2022–2035
Julkaistu

20.01.2022

ISBN

978-952-383-508-5

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-383-508-5

Asiasanat ja teemat

arkkitehtuuri, rakennettu ympäristö, rakennuskulttuuri, suunnittelu

Sivumäärä

65

Info

Kohti kestävää arkkitehtuuria on Suomen uusi valtakunnallinen arkkitehtuuripoliittinen ohjelma. Edellinen, ensimmäinen valtakunnallinen arkkitehtuuripoliittinen ohjelma julkaistiin vuonna 1998. Uuden ohjelman valmistelu on perustunut opetus- ja kulttuuriministeriön ja ympäristöministeriön asettaman työryhmän työhön.

Rakennetun ympäristön ekologinen, sosiaalinen, taloudellinen ja kulttuurinen kestävyys on uuden arkkitehtuuripoliittisen ohjelman ytimessä. Ohjelma tarjoaa kokonaisvaltaisen näkökulman rakennetun ympäristön tavoitteelliseen kehittämiseen.

Ohjelmalla halutaan vahvistaa rakennettuun ympäristöön vaikuttavien toimijoiden keskinäistä yhteistyötä. Ohjelmalla on sisällöllisiä yhtymäkohtia ajankohtaisiin kansainvälisiin hankkeisiin ja aloitteisiin, kuten Davosin julistukseen, johon Suomi liittyi vuonna 2021, sekä YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin.

Ohjelma painottaa kasvatuksen ja koulutuksen sekä tiedon ja viestinnän merkitystä, jotta elinympäristöä koskevat kestävyystavoitteet voidaan saavuttaa.

Hinta

35,20 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)gov.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy