Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Valtioneuvoston taloussääntömalli 2022
Julkaistu

12.01.2022

ISBN

978-952-383-468-2

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-383-468-2

Asiasanat ja teemat

talous, taloushallinto, kirjanpito, valtioneuvosto

Sivumäärä

76

Info

Ministeriöiden kirjanpitoyksiköillä on oltava taloussääntö, jossa määrätään kirjapitoyksikön taloudenhoitoa koskevista asioista. Taloussäännöt laaditaan Valtiokonttorin määräyksen mukaisesti ja siinä esitettyä lukujaottelua ja sisältövaatimuksia noudattaen.

Ministeriöiden kanssa yhteistyössä on päivitetty valtioneuvoston yhteinen taloussääntömalli, joka korvaa aiemmin VN/14581/2019–19.2.2020 julkaistun taloussääntömallin. Päivityksessä on muun muassa huomioitu investointien suunnittelu ja seuranta, maksuliike, hankinnat, tilaaminen sekä menojen ja tulojen käsittely.

Valtioneuvoston kanslian johdolla laaditun mallin tavoitteena on vähentää ministeriöissä tehtävää päällekkäistä taloussääntöihin liittyvää valmistelutyötä ja yhtenäistää taloushallinnon käytäntöjä.

Mallitekstinä toimivat tekstiosiot ovat ministeriöiden vapaasti hyödynnettävissä. Ministeriöiden on tietyiltä osin täydennettävä tekstiosioita omilla, ministeriökohtaisilla tekstiosuuksilla esimerkiksi ministeriöiden alaisia virastoja tai rahastoja koskevissa asioissa.

Hinta

35,20 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)gov.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy