Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Työelämän tasapaino -työryhmän muistio
Julkaistu

14.12.2021

ISBN

978-952-327-971-1

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-327-971-1

Asiasanat ja teemat

työelämä, työ, työoikeus, työsopimuslaki, laki naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta, perhevapaat

Sivumäärä

98

Info

Työ- ja elinkeinoministeriö asetti 3.12.2019 työryhmän valmistelemaan työelämän tasapaino -direktiivin täytäntöönpanoa ja siihen liittyviä hallitusohjelman kirjauksia.

Työryhmä on selvittänyt ja tehnyt työelämän tasapaino -direktiivin täytäntöönpanoon ja perhevapaauudistukseen liittyvät lakimuutokset työlainsäädäntöön.

Lisäksi työryhmässä on selvitetty hallitusohjelman kolmea seuraavaa kirjausta:

1. Selvitetään mahdollisuudet lisätä työajan joustoa tasapainottamaan työn ja perheen yhteensovittamista ja jaksamaan työuralla pidempään. Tavoitteena on parantaa erityisesti pienten lasten vanhempien ja ikääntyvistä omaisista huolehtivien mahdollisuuksia osa-aikatyöhön. Ehkäistään raskaussyrjintää.

2.Täsmennetään lainsäädäntöä niin, että raskaus ja perhevapaan käyttö eivät saa vaikuttaa määräaikaisen työsuhteen jatkumiseen.

3. Selvitetään perhevapaalta palaavien työsuhdeturvan parantamista ja ryhdytään selvityksen tulosten perusteella tarvittaviin lainsäädäntö- ja muihin toimiin.

Työryhmä on kartoittanut lainsäädännön tasoa ja riittävyyttä. Lisäksi on katsottu tutkimuksia, tilastoja sekä kuultu eri tahoja ja selvitetty valvontaviranomaisten käytäntöjä.

Työryhmä ei esittänyt lainsäädäntömuutoksia työlainsäädäntöön näistä kolmesta hallitusohjelman kirjauksesta.

Hinta

39,60 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)gov.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy