Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Syyt yli vuoden kestäneisiin ympäristölupahakemusten käsittelyaikoihin aluehallintovirastoissa 2018–2020
Julkaistu

29.11.2021

ISBN

978-952-361-210-5

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-361-210-5

Asiasanat ja teemat

ympäristöluvat, käsittelyaika, aluehallintovirastot, sujuvuus, laatu, ympäristönsuojelu

Sivumäärä

36

Info

Selvitys jatkaa tietopohjan syventämistä jo aiemmin tehtyjen, erityisesti ympäristölupamenettelyn käsittelyaikoja koskevien, selvitysten täydentämiseksi. Selvityksen taustalla on myös hallituksen puoliväliriihen kirjaus keväältä 2021. Selvityksessä keskitytään yli vuoden kestäneisiin ympäristölupamenettelyihin aluehallintovirastoissa vuosina 2018–2020 annetuissa päätöksissä.

Selvityksen tilastotiedot on saatu Suomen ympäristökeskuksen lupaseuranta-aineistosta ja yksittäisiä lupamenettelyjä tutkimalla on pyritty selvittämään syitä käsittelyjen pitkittymiselle. Tilastotietojen lisäksi selvityksen aineistoa täydentävät ympäristölupia aluehallintovirastoissa valmistelevien esittelijöiden henkilöhaastattelut. Myös aluehallintovirastojen ympäristövastuualueiden kaikki johtajat on haastateltu.

Lupamenettelyjä pitkittäneet syyt on jaoteltu luvan hakijoista johtuneisiin syihin ja keskeisimpiin viranomaisesta johtuviin syihin. Selvityksessä pohditaan lopuksi käsittelyajan laskemistapaa, huomioiden hallituksen puoliväliriihen kirjaus puutteellisen lupahakemuksen ja siitä johtuviin täydennyksiin kuluvan käsittelyajan poislukemisen mahdollisuudet.

Hinta

22,00 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)gov.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy