Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
25 vuotta asiantuntijayhteistyötä : Euroopan unionin TAIEX-ohjelma ja Suomi
Julkaistu

22.11.2021

ISBN

978-952-281-365-7

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-281-365-7

Asiasanat ja teemat

julkinen hallinto, kansainvälinen yhteistyö, kansainvälisyys, EU, EU:n laajentuminen, TAIEX

Sivumäärä

35

Info

Euroopan unionin rahoittama lyhytkestoisen asiantuntijatuen ohjelma TAIEX (Technical Assistance and Information Exchange) aloitti toimintansa vuonna 1996. Ohjelma alkoi teknisenä apuna assosiaatiomaille unionin sisämarkkinoihin lähentymiseksi. TAIEXia ryhdyttiin pian hyödyntämään vahvemmin EU:n laajentumisprosessin tukemisessa ja vuonna 2006 se laajeni EU:n itäiseen ja eteläiseen naapurustoon. 2010-luvulla TAIEX laajeni EU-jäsenmaihin sekä kolmansiin maihin. Nykyisin TAIEX on globaali yhteistyöohjelma, jonka avulla voidaan tukea julkisen hallinnon kehittämistä lähes koko maailmassa. TAIEX-ohjelma viettää 25-vuotisjuhlavuottaan vuonna 2021.

Suomi on osallistunut aktiivisesti TAIEX-toimintaan koko ohjelman olemassaolon ajan. TAIEX-tapahtumiin on osallistunut kaikkiaan noin 2 000 suomalaista asiantuntijaa, minkä lisäksi Suomi on ottanut vastaan noin 250 TAIEX-opintomatkaa. Suomi on toiminut TAIEXissa laajasti eri hallinnonaloilla.

Asiantuntijoille TAIEX on ollut mahdollisuus saada kokemusta kansainvälisestä yhteistyöstä sekä vahvistaa omaa osaamistaan. Virastot ovat voineet vaikuttaa TAIEX-toiminnan kautta oman toimialansa kehitykseen sekä luoda kontakteja. Asiantuntijoiden vahvistunut osaaminen on lisännyt osaamispääomaa suomalaisissa ministeriöissä ja virastoissa. Tätä kautta TAIEXiin osallistuminen on ollut hyödyllistä myös suomalaisen julkisen hallinnon näkökulmasta.

Hinta

22,00 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)gov.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy