Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Suomen takausohjelma kasvuyritysten rahoituksen saatavuuden varmistamiseksi : Arvioinnin loppuraportti
Julkaistu

11.11.2021

ISBN

978-952-327-911-7

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-327-911-7

Asiasanat ja teemat

aluekehitys, aluepolitiikka, alueet, yritysrahoitus, takaus, Euroopan investointirahasto, Euroopan aluekehitysrahasto, pk-yritykset, pankit, yritykset, elinkeinot

Sivumäärä

78

Info

EU:n pk-yritysaloitteen mukaisen Suomen takausohjelman arviointi selvitti, miten ohjelma on saavuttanut tavoitteensa, ja ohjelman toimenpiteiden vaikuttavuutta osana laajempaa toimintaympäristöä. Arvioinnissa keskityttiin erityisesti yritysten tilanteen analyysiin.

Takausohjelman tavoitteena on ollut edistää pk-yritysten rahoituksen saatavuutta. Näin näyttää myös tapahtuneen, huomioiden esimerkiksi ohjelman kohdentumisen mikroyrityksiin ja aloittaviin yrityksiin sekä yrityskauppojen ja sukupolven vaihdosten osuuden myönnetyistä takauksista.

Ohjelman tavoitteiden mukaisesti rahoitusta on suunnattu uusille, voimakkaasti kasvaville, kansainvälistyville tai innovatiivisille yrityksille. Takausohjelmasta on rahoitettu tavoitteiden mukaisesti merkittävästi aloittavia ja nuoria yrityksiä. Ohjelma on toteuttanut myös tavoitettaan rahoituksen suuntaamisesta kasvaville yrityksille.

Pankit ovat ottaneet takausohjelman laajasti käyttöön. Takausohjelman hyödyntäminen on yrityksille helppoa hallinnollisen työn ollessa pankkien vastuulla. Takausohjelma on laajentanut pk-lainamarkkinaa erityisesti aloittavien yritysten osalta, osaltaan monipuolistanut pk-lainarahoituksen tarjontaa ja myötävaikuttanut rahoitusmahdollisuuksien lisääntymisen pankkien laajentaessa rahoituspalvelujaan muilla EIP-ryhmän instrumenteilla.

Hinta

35,20 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)gov.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy