Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Suomen biotalouden kestävän kasvun skenaario : Taustaselvitys Suomen biotalousstrategian päivitykseen
Julkaistu

10.11.2021

ISBN

978-952-327-986-5

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-327-986-5

Asiasanat ja teemat

yritykset, biotalous, skenaariot, ekosysteemit, elinkeinot, arvonlisä, kestävä kasvu

Sivumäärä

78

Info

Raportissa esitetyn työn tavoitteena oli laatia Suomen biotalouden kasvua kuvaava skenaario sekä arvioida Suomen biotalouden kehityksen vahvuuksia, heikkouksia, mahdollisuuksia ja uhkia. Työ toteutettiin työ- ja elinkeinoministeriön toimeksiannosta Suomen biotalous­strategian päivityksen taustaselvitykseksi Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy:n, Luonnonvara­keskuksen ja Merit Economics:n toimesta. Raportin laadintaan osallistui myös Aalto yliopisto.

Skenaariotyössä arvioitiin, minkälaisia tuotteita ja palveluita Suomen olisi mahdollista kehittää, kun pyritään kasvattamaan biotalouden arvonlisää suhteessa käytettyihin luonnonvaroihin. Biotaloutta tarkasteltiin laaja-alaisesti huomioiden maa- ja metsätalous, metsä- ja elintarviketeollisuus, sininen biotalous, luontomatkailu ja muut ekosysteemipalvelut, bioenergia, teollinen biotekniikka ja synteettinen biologia sekä näihin liitetyt uudet, korkean arvonlisän tuotteet ja palvelut.

Analyysien perusteella Suomen biotalouden ”kova ydin” rakentuu edelleen perinteisten vahvojen tukijalkojen varaan metsä- ja maataloussektorilla. Keskeisiä vahvuuksia ovat edelleen Suomen luonnonvarat, puhdas luonto ja tuotantoympäristö. Panostamalla monipuolisesti biotalouden sektoreihin ja niiden uudistamiseen, biotalouden arvonlisä voisi kasvaa noin kaksi prosenttia vuodessa ennen vuotta 2030 ja lähestyä neljän prosentin kasvuvauhtia ennen vuotta 2050.

Hinta

35,20 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)gov.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy