Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Ohje pelastustoimen yksikkö- ja kutsutunnuksista
Julkaistu

29.09.2021

ISBN

978-952-324-591-4

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-324-591-4

Asiasanat ja teemat

sisäinen turvallisuus, pelastustoimi, pelastustoiminta, ohjeet, pelastustoiminnan johtaminen

Sivumäärä

27

Info

Tässä ohjeessa kuvataan pelastustoimen yksikkö- ja kutsutunnusten muodostamisperiaatteet.

Ohjeen tarkoituksena on mahdollistaa yksikkö- ja kutsutunnusten käyttäminen yhdenmukaisesti ja laaja-alaisesti hälyttämisessä, viestiliikenteessä, tilannekuvan muodostamisessa sekä tilastoinnissa käyttöympäristöstä riippumatta. Verkottunut hätäkeskustoiminta, pelastusviranomaisten suunnitellut alueelliset tilanne- ja johtamistoiminnot, uudet toiminnalliset ratkaisut ja teknologia ovat luoneet tarpeen valtakunnalliselle ohjeelle.

Ohjeen avulla voidaan muodostaa lyhyempi ja yhdenmukainen yksikkötunnus. Tunnusta käytetään, mikäli sen avulla yksilöidään hälyttämiseen, johtamiseen tai muuhun pelastustoimintaa palvelevaan viestiliikenteeseen kuuluvia asioita. Hätäkeskusten työskentely ja pelastustoiminnan johtaminen helpottuu, kun tunnukset ovat mahdollisimman yhteneväisiä valtakunnallisesti.

Ohje on julkinen asiakirja.

Tämän ohjeen laadinnassa on hyödynnetty Pelastuslaitosten kumppanuusverkoston valmistelemaa ohjeluonnosta.

Hinta

19,80 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)gov.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy