Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Tutkijayhteistyöllä vahvempaa tietopohjaa valmisteluun – Valmistelijan opas vaikuttavaan tutkijayhteistyöhön
Julkaistu

10.09.2021

ISBN

978-952-361-416-1

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-361-416-1

Asiasanat ja teemat

tutkimus, säädösvalmistelu, tiedeyhteisöt, vuorovaikutus, tutkimusyhteistyö, tietopohja, vaikutusten arviointi, tiedeneuvonta

Sivumäärä

34

Info

Sanna Marinin hallituksen ohjelma sitoutuu syventämään yhteistyötä tiedeyhteisön kanssa. Uusien työskentelytapojen käyttöön ottaminen politiikkavalmistelussa on tarpeen, jotta valmistelun tietopohjaa voidaan parantaa. Moniulotteisiin, hallinnon ja tieteenalojen rajat ylittäviin politiikkakysymyksiin tarvitaan moniulotteista tietopohjaa ja tiedon yhteistä tulkintaa.

Ympäristöministeriössä toteutettiin vuosina 2020–2021 joukko tutkijayhteistyön pilotti­hankkeita. Yhteistyöhankkeita yhdisti tarve vuorovaikutteiselle ja yhteistoiminnalliselle tiedon tulkinnalle. Usein yhteistyöhankkeissa ei niinkään ollut kyse uuden tiedon tuottamisesta vaan jo olemassa olevan tiedon tulkitsemisesta monialaisissa tutkijaryhmissä.

Tässä oppaassa esitellään kokemuksia ja tuloksia näistä tutkijayhteistyön pilottihankkeista. Oppaan tavoitteena on kuvata tutkijayhteistyötä niin käytännönläheisesti, että vastaavanlaisten yhteistyömuotojen käynnistäminen olisi sen pohjalta mahdollista eri hankkeissa ja ministeriöissä. Lopuksi opastetaan askel askeleelta tutkijayhteistyön toteuttamiseen käytännössä.

Oppaassa käsitellään tutkijayhteistyötä lakihankkeiden vaikutusten arvioinnin tueksi tai kansalaiskuulemisten toteuttamiseen. Lisäksi esimerkkien joukossa on esimerkkejä ministeriön ohjelmatyön valmistelun tai toteutuksen tueksi.

Hinta

20,00 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)vnk.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy