Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Valtioneuvoston periaatepäätös kansalliseksi korruptionvastaiseksi strategiaksi ja toimenpideohjelmaksi 2021–2023
Julkaistu

07.09.2021

ISBN

978-952-383-556-6

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-383-556-6

Asiasanat ja teemat

korruptio, kriminaalipolitiikka, rikoksentorjunta, etiikka, hyvä hallinto

Sivumäärä

43

Info

Oikeusvaltion kehittämisen ja sisäisen turvallisuuden ministeriryhmä päätti marraskuussa 2019 käynnistää korruption vastaisen strategian jatkovalmistelun. Oikeusministeriö asetti 23.4.2020 valmistelu- ja ohjausryhmän korruptionvastaisen strategian ja sitä koskevan toimenpideohjelman valmistelua varten.

Valmistelussa hyödynnettiin korruptionvastaisen yhteistyöverkoston laatimaa strategialuonnosta. Strategian ja toimenpideohjelman valmistelussa on myös huomioitu YK:n, OECD:n, Euroopan neuvoston ja EU:n Suomelle osoitetut korruption vastaisen työn tehostamiseen liittyvät suositukset sekä YK:n kestävän kehityksen (Agenda 2030) tavoitteet.

Strategialla pyritään lyhyellä aikavälillä tehostamaan korruption torjuntaa ja pitkällä aikavälillä rakentamaan yhteiskuntaa, jossa korruptiolla ei ole menestymisen mahdollisuuksia. Strategian tavoitteiden saavuttamiseksi valmistelu- ja ohjausryhmä laati toimenpideohjelman, joka sisältää aikataulutettuja ja vastuutettuja toimenpiteitä.

Toimenpideohjelman toimeenpano tapahtuu vuosina 2021–2023. Valmistelu- ja ohjausryhmä seuraa toimeenpanoa ja raportoi siitä oikeusvaltion kehittämisen ja sisäisenturvallisuuden ministeriryhmälle.

Hinta

22,00 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)gov.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy