Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
En tid för nytt samarbete – Utrikesministeriet stärker det multilaterala samarbetet
Julkaistu

20.08.2021

ISBN

978-952-281-341-1

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-281-341-1

Asiasanat ja teemat

multilateralism, internationellt samarbete, utrikespolitik, internationella organisationer

Sivumäärä

30

Info

Stärkandet av det multilaterala samarbetet är ett långsiktigt och centralt mål för Finlands utrikespolitik. För att lösa gränsöverskridande och delvis ännu okända utmaningar krävs samarbete som bygger på regelbaserad och internationell rätt. Ett försvagat multilateralt samarbete ligger inte i någon stats intresse. Det är särskilt skadligt för mindre stater som Finland.

För att stöda ett för egen del livsviktigt system måste Finland agera planmässigt och målmedvetet på det internationella fältet. Syftet med detta dokument är att motivera och kommunicera om vårt engagemang för multilateralt samarbete, en regelbaserat verksamhet och internationell rätt samt att påvisa Finlands styrkor genom handling.

I dokumentet presenteras med stöd av Finlands specialkompetens exempel på vad utrikesministeriet under de närmaste åren tänker fokusera på i sitt multilaterala arbete. I åtgärderna betonas följande teman: lika rättigheter och deltagande, klimatets och miljöns föränderliga tillstånd, ansvarstagande i den nya informationsmiljön, fred och säkerhet genom kunskap, en rättvis och demokratisk värld samt framtidens intelligenta samhällen.

Arbetet stöder i hög grad Finlands utrikespolitiska värderingar och mål. Vår verksamhet bygger både på våra nationella intressen och på en vilja att göra världen till en rättvisare och bättre plats för alla dess invånare.

Hinta

19,80 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)gov.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy